HTML

Háttér

Kutakodás kül- és belpolitikai történések mögött

Friss topikok

  • Daddy21: Oroszországot be lehetne integrálni az Únióba: mjj.hu/EU%20a%20szuperhatalom.htm Persze hogy nem... (2008.10.04. 11:19) Önálló Európát, most!

Linkblog

Miért szavaz a Jobbikra egy baloldali szavazó?

2009.06.08. 08:52 Daddy21

 

Röviden: Mert a Jobbik is (a Fidesz is) baloldalibb, mint az MSZP – az SZDSZ-ről már nem is beszélve.
Az az egyszerű üzenet, hogy emberközpontú társadalmat csinálunk a pénzközpontú helyett, hihetetlenül erős húzóerő baloldali érzeműeknek (is).
A magát baloldalinak nevező, de teljesen a globáltőke befolyása alá került, és az államot annak utasításai szerint lebontó MSZP-SZDSZ kormány IMF- (WTO-, WB-) diktálta reformjai a 3 millió forintba kerülő autópálya-méterek (és a hasonló otromba harácsolások tömkelege) miatt ma már akkor is gyanút keltenek, ha valószínűleg van köztük valóban elkerülhetetlen is. De melyik a valóban szükséges?, és melyek szolgálnak csak arra, hogy újabb dollármilliók kerüljenek a csúcsmilliárdosok offshore-bankokban, titkos számlákon rejtegetett vagyonához? – elfogyott a bizalom.
Ha elmentem volna szavazni, csak a (kampányban ugyan nem hangoztatott, de egyébként közismert) zsidóellenessége miatt nem szavaztam volna a Jobbikra (a cigánybűnözés és a csendőrség is necces), alighanem a Fideszre szavaztam volna.
De értem azokat, akik elmentek és baloldaliként a Jobbikra szavaztak.
És nem értem, hogy miért nincs valódi (nagy) baloldali párt Magyarországon.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: jobbik baloldaliak

A bejegyzés trackback címe:

https://hatter.blog.hu/api/trackback/id/tr621170818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása